In

Kako uvek doneti najbolju odluku?


Odlučivanje nam može svima teško padati u nekim situacijama, ali istina je da svaki dan nešto odlučujemo i da je ono sastavni deo svakodnevnice i da je nemoguće izbegnuti ih u potpunosti.
Neko odluke donosi polako i dobro promatrajući situaciju a neko to uradi impulsivno i u afektu, ali kako na kraju krajeva izabrati onu pravu- najbolju odluku?


PRAVU ODLUKU JE POTREBNO PRESPAVATI


Iako mnogo jednostavnije zvuči samo ustati i preseći već jednom, da li ćeš se pomiriti, otići tamo, upisati ovo, reći kako se osećaš... Uvek bi pametnije bilo pustiti da od početne misli prođe malo vremena, neki ne zažale kada brzopleto donesu neke odluke ali uvek treba ići na sigurno, a to je u ovom pitanju ovo. Čak iako imate osećaj da ste u pravu i da je to to, pustite ipak da prođe malo vremena, ako ništa drugo bar će vas to vreme smiriti i u potpunosti uveriti.


KONSULTACIJE


Ono posebno igra jaku ulogu kada se dvoumite, uvek je dobro poslusati tudja mišljenja i videti malo izvan svoje kružnice, iako se njihova razmišljanja npr. ne bi poklopila sa vašim tako ćete bar moći da izoštrite svoju percepciju.


NIJEDNU ODLUKU NE DONOSI POD PRITISKOM


Pritisak, bes, nervoza... pod ovim uslovima odluke ne bi trebalo da se donose, za početak su nepromišljene i u 90% slučajeva će biti pogrešne, u besu i tom iznenadnom adrenalinu čovek može da uradi svašta, sa ili bez kontrole svoje svesti, a posledica će biti svakako. Možda će to stanje besa trajati sat, dva, dan ili više, ali u svakom slučaju pri donošenju odluka treba biti čiste svesti i smiren,ali ako se taj bes sa početka ipak kasnije transformiše u odlučnost lako će se prepoznati jer za razliku od misli da brzo učiniš nešto i reaguješ osetičeš potrebu da konačno uradiš nešto ( za svoje dobro ).


RAZMIŠLJAJ O NEKOJ OSOBI KOJA JE U TVOJIM OČIMA ODGOVORNA I ODLUČNA


Ovo je dobar psihološki trik, u ovim situacijama treba da sagledate situaciju iz skroz drugog ugla tj. onako kako bi ta osoba po vama razmišljala ili druga varijanta je da zamislite da pričate o svom problemu toj osobi i njen odgovor i njen način razmišljanja bi vam zapravo bio glas vaše podsvesti i ono na šta biste mogli malo više skrenuti pažnju.UČI PRE SVEGA OD SEBE


Vi sami ponajete sebe najbolje i znate zašto ste u prethodnom iskustvu tako reagovali i tako postupili, tako da je najbolje posmatrati svoju ličnost i tražiti greške u dosadašnjim izborima, sve to može pomoći u drugačijem sagledavanju date situacije. Zapamtite da uvek birate, a taj izbor je zapravo vaša odluka.

. . . . . . . . . . . . .

Na kraju, iz svake odluke i svakog postupka, bio dobar ili loš nešto se sigurno nauči, tako da nema lošeg ili dobrog izbora u tom pogledu, ali u krupnijem kadru odluke utiču na naš život pa je važno birati ih mudro i pravilno i onako kako je najbolje za vas :)

Da li vi imate neki svoj savet pri dobrom odlučivanju?U N T I L      N E X T       T I M E 


B      O      O      M     YRelated Articles

13 comments:

 1. Baš mi je drago što je neko napisao ovakav post jer sam sama po sebi vrlo neodlučna. Ako treba da odaberem između istih majici različitih boja, o tome ću razmišljati tri dana, zato mislim da mi je ovaj post puno pomogao.

  https://bethanyismybae.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
 2. Jako kul saveti, sa većinom bih se složila, mada moram da napomenem što se tiče onoga da se postavimo na mesto neke odgovorne osobe, to bi bilo okej za recimo "Da li da kupim novu majicu ili da čuvam pare za patike", ali npr. za izbor srednje smatram da to ne bi uvek bila najpametnija odluka, jer recimo, ja lično znam mnogo odgovorne osobe koje su totalno protiv škole koju bih ja upisala (što ne menja činjenicu da ću ja to da upišem i tačka), tako da tu mislim da je najbitnije da sagledaš sve okolnosti i odabereš šta tebi najviše odgovara. 💖❤️

  The girl named Ana

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Kasnila sam u školu (predčas popodne :/) pa nisam stigla da dopišem komentar. Uglavnom, htela sam samo još da kažem da, iako nažalost ne pišeš previše često, uvek me fasciniraš temama i jako mi je drago što si objavila ovaj post. ❤️

   Избриши
 3. Sa vecinom saveta bih se slozila, pogotovo sa onim da nijednu odluku ne treba donositi pod pritiskom jer kao sto si rekla, u tom naletu besa zaista moze svasta da nam izleti. Za ovo da situaciju sagledamo iz ugla nekog drugog zaista ume nekad da pomogne, mada po meni ne u svakoj situaciji. Odlican post:)
  https://sofijasjourney.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 4. Анониман9.5.18. 19:25

  Sjajni saveti, draga Dragana. Iako ne pišeš toliko često, dopadaju mi se tvoji postovi, jer stvarno donosiš neke dobre i originalne postove. Kao što sam rekla, saveti su jako dobri, neke i sama primenjujem.


  Novi post je na mom blogu. Pogledaj ako imaš vremena: Adda's Life

  ОдговориИзбриши
 5. Great post
  I'm following you,please follow me too https://makeyourfashionchoice.blogspot.ba/

  ОдговориИзбриши
 6. Odličan i veoma originalan post, moram priznati. Mislim da je od svega najbitnije ''ohladiti glavu'', ili kako si ti rekla prespavati pa donijeti odluku, jer kad smo ljuti možemo uraditi svakakve gluposti. Ja uvijek pričekam neko vrijeme da donesem odluku, kako bi ona bila ispravna i kako se ne bih kajala.

  Delilah's Stories | Filmtastično

  ОдговориИзбриши

Thanks for stopping by ❤✌

Омогућава Blogger.