In

PITANJA NA KOJE NAUKA JOŠ UVEK NEMA ODGOVOR


Iako za sebe mogu reći da sam dete nauke i da imam potpuno poverenje u nju i obožavam je, stojim do toga da ipako postoje neka pitanja koje nam život ili naš razum postavlja a da nauka ka kojoj svi pribegavamo ka logičnim rešenjima na kraju nema konkretan odgovor zasnovan na dokazanim činjenicama. Zato i pišem danas ovaj post, gde ću predstaviti 15 pitanja na koje nauka još uvek ( naglašavam još uvek jer nikad ne znamo šta nosi sutra ) nema odgovor.


1. DA LI JE BIOLOGIJA ISTA ZA SVEDo sad je poznato da se zakoni fizike i hemije mogu primeniti kako na ovoj planeti tako i na drugim u univerzumu , ali da li i za biologiju važi isto, da li se njeni principi i pravila mogu primeniti za iste molekule i vrste i izvan ovog sveta? Nauka još uvek ne zna.
2. ŠTA JE MUZIKA I ZAŠTO JE KORISTIMO?


Zašto pronalazimo zadovoljstvo slušajući različite kombinacije vibracija u različim frekvencijama? Zašto su ljudi razvili mogućnost da je stvaraju i čemu zapravo služi? 


3. ŠTA JE ŽIVOT?


Po kojim kriterijumima znamo da je nešto živo? Postoji par teorija ali ni jedna se ne može uzeti kao tačna ali se takođe ne može ni zanemariti, tako da je to pitanje još pod upitnikom.


4. ŠTA JE UMETNOST?


Zašto su nam neke kombinacije linija i oblika u različitim bojama prelepe? I šta je uopšte lepota?


5. DA LI SMO OTKRILI MATEMATIKU?

 

Ili smo je izumeli? Danas osnovu matematike možemo pronaći u svemu, fizici, hemiji, biologiji, informatici... Ali kako je došlo do svega toga što danas znamo u početku?


6. ŠTA JE GRAVITACIJA?Znamo da gravitacija privlači objekte jedno do drugog,ali zašto?
7. ZAŠTO SMO OVDE

 
Znamo i da se VELIKI PRASAK desio, ali opet zašto baš tad i zašto baš tu?
8. ZAŠTO NAM TREBA SAN
Verovali smo da je san potreban da bismo se odmorili i oporavili, ali dokazano je do sad da mozak tokom sna radi isto kao i kada je budan, možda čak i više. Tako da mozgu ne treba odmora, ćelije i mišići mogu da se oporave i tokom budnog stanja, tako da je i dalje misterija zašto nam u stvari treba san?
9. KAKO SU NASTALI JEZICI?


Mi danas poznajemo dosta jezika, njihove gramatike, zamenice, imenice, glagole... Ali kako je sve to zapravo nastalo, Bibilija naravno ima svoje priče i teorije ali nauka još uvek traga za konkretnim dokazom ili tačnom tvrdnjom koja to može da objasni.


10.  ŠTA JE SMRT?


Već sam pisala jedan post na temu šta je smrt, i da li ona zapravo postoji, pa ako vas zanima možete pročitati >>> Smrt ne postoji???  


 Nadam se da vam se svideo i ovaj post i da ste uživali čitajući isto kao i ja dok sam ga pisala, see you soon :) <3
U    N   T   I     L         N    E    X    T           T    I    M    E


B          O        O          M        Y 

Related Articles

12 comments:

 1. Post je super,veoma interesantan! :)


  https://sweet16blackpoetry.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 2. Znaaačiii predobro! Vrlo interesantan i originalan post, kao i svaki tvoj! Svaka čast, zaista! Vidiš, nisam se zapitala za mnoge stvari koje si pomenula... nauka takođe nije otkrila kako izgleda život poslije smrti i tako tooo.. xD ♥♥

  Novi post -> www.innisall.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 3. Odličan post i veoma dubokouman, mislim da razmišljanje. Pitanje koje mene najviše interesuje je definitivno zašto smo ovdje i šta je smrt. Mislim da to apsolutno niko ne zna :/

  Delilah's Stories | Filmtastično

  ОдговориИзбриши
 4. Ovo su definitivno najčudnija pitanja koja nemaju odgovora... Pročitala sam i onaj post o smrti i zaista si me zaintrigirala! Odličan post, konačno netko da se bavi i ovakvim temama ;)
  Novi post -> Peany

  ОдговориИзбриши
 5. Okej, meni očigleda nema sna noćaš. 😂 (inače sam previše radoznala i sprema da prevrnem ceo Gugl da nađem nešto...) Užasno me interesuje zašto sam ja baš sad - baš ovde, i zašto sam ja - ja. I ono za jezike. Ko je izmislio da se baš viljuškla zove viljuška i koji jezik je prvi nastao, kako? Mogla bih ovako do sutra, međutim, vrhunac svega toga jeste pitanje na koje postojeći odgovor nikad neću moći da prihvatim, a to je pitanje o veličini svemira, tj. da je svemir beskonačan. Za mene ništa ne može da bude beskonačno i tačka. Ali... čak i da ima kraj, šta je tu, kako, čime se zavšava? Okej, nećemo više sa čudnim pitanjima. :D Super post, Dragana ❤️

  The girl named Ana

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Svemir je svakako najmisterioznije mesto *--* <3 <3 <3 Hvala tii <3 <3 <3

   Избриши
 6. Mislim da su tvoji postovi jedni najinteresantnijih koje sam ikada citala. Covece, ova pitanja su stvarno.. da se zapitas nad njima. Naterala si me na razmisljanje.
  Genijalan post ❤

  Novi post je na mom blogu, pa bih jaaako volela ako bi ga procitala--
  mellowcent.blogspot.rs

  ОдговориИзбриши

Thanks for stopping by ❤✌

Омогућава Blogger.