In

Snapchat - Kako koristiti i zašto ga zavoleti?

Pre samog početka htela bih da se izvinim što postovi malo kasne :( Mislim da svi predpostavljate razlog - škola,tako da sam čim sam uhvatila priliku napisala sma ovaj post :D
 Vaše fotke više nisu privatne
Snapchat, još jedna u nizu aplikacija za komunikaciju , i onda ide često pitanje - Žašto da koristim SC kad imam fejst,twitter...
E,pa ako tako mislite,možda ovaj post i nije baš za vas,a ako ne mislite tako ostanite na mom blogu i pročitajte dalje...Kako koristiti SC  za šta on zapravo služi?
Za početak...
Važno je da upamtiš ova 3 elementa 
1. SNAPS - U pitanju su samouništive poruke ili kratki video snimci ( 10 sek ) koje šaljete ljudima.Primljene i poslate snaps poruke naćeš sa leve strane ekrana :)
2. STORY ( priča ) Ljudi sve češće objavljuju svoje snaps poruke svima u formi koja se zove ' priča ' .U pitanju je serija trenutaka koja se neće samouništiti za 24 sata :) . Njih ćete pronaći sa desne strane ekrana :)
3. CHAT -  SC takođe ima mogućnost razgovora jedan na jedan . Dopisivanje se svodi na već uobičajen način,ali kada napustite čet ekran ceo razgovor se gubi - ZAUVEK. I chat možete naći sa leve strane ekrana :)
______________________
100 miliona razloga da budete nervozni
- Kako da pričaš priću na SC ? - 
Činjenica da se slike samouništavaju i da ne postoje lajkovi koji će ti stvarati nervozu , idelana je za deljenje ličnih priča sa drugim ljudima.
Kamera: Pritisni okruglo dugma i tako napravi sliku.Drži to isto dugme kako bi napravio/la  video.


Efekti - Kada je kamera usmerena ka licu prevuci prstom ka donjoj strani ekrana kako bi dobio/la širok izbor bizarnih i specijalnih efekata koji su povezani sa tovjim izrazom lica.


Tekst i crtanje - Nakon što ste napravili fotografiju ili video , klikni na tekst ikonicu . Dva puta je pritisni za podebljani font , a možeš da menjaš boju i veličinu teksta . Pritiskom na emodži ikonicu možeš dodati različite stikere :)


Filteri- Nakon što ste napravili fotografiju prekucite prsom ka desnoj strani kako bi dodao takozvane markice za vreme i temp. 
Kada budeš zadovoljan sovjim prvim snapom stisni strelicu u donjem desnom uglu . Nakon toga možeš da biraš da li će on biti poslat samo jednoj osobi ili dodat tvojoj priči .Iiiiii mislim da je to ono najosnovnije i zapravo ono što ti i treba da bi počeo da koristiš SC , tako da ako ti je ovaj post pomogao u vezi nečega,javi mi u komentarima,ali takođe i sve ostalo možete u komentarima :)
PS. Sledi VEEELIKI  update na blogu :)Related Articles

6 comments:

Thanks for stopping by ❤✌

Омогућава Blogger.