In #20daysofbooys blogger boombloom boomysplace lak nails nokti trikovi

10 Trikova od kojih će vam lak na noktima trajati i do 10 dana! #20DaysOfBoomy


Koliko ste puta nalakirali nokte i za dan-dva vaš lak za nokte se raspao? Kako se to više nikada ne bi ponovilo, donosim vam 10 saveta uz pomoć kojih ćete maksimalno produžiti vek trajanja manikira.

1. Štapić za uši umočite u beli alkoholni rastvor i njime očistite nokte pre nanošenja baznog laka. Tako ćete ukloniti sva prirodna ulja ili višak nanesenih koji bi mogli stvoriti barijeru između nokta i laka.
2. Koristite lepljivi bazni lak. Zahvaljujući njemu lak će bolje prionuti na nokat i biti izdržljiviji.
3. Na vrhove noktiju nanesite dva sloja baznog laka. Vrhovi su skloniji oštećenjima i zbog dodatnog sloja duže će pružati "otpor".
4. Nemojte mućkati lak za nokte gore-dole. Umesto toga okrećite ga između dlanova. Tako ćete sprečiti stvaranje mehurića zraka i uništiti postojeće. Ako na nokte nanesete lak s mehurićima, on će se pre uništiti.
5. Pazite da lak ne nanesete na kožu oko nokta. Ona "diže" lak s nokta i tako povećava verovatnoću da će vam se manikir okrznuti
6. Ne sušite nokte na toplom vazduhu. Mnogi nakon manikira uzmu fen za kosu, međutim, topli vazduh sprečava sušenje laka. Radije odaberite ventilator ili vrhove prstiju uronite u hladnu vodu.
7. Svaka dva dana ponovno nanesite novi sloj završnog laka. Tako ćete održavati sjaj.
8. Ne perite ruke s antibakterijskim sapunima ili šamponima za dezinfekciju. Oni će isušiti vaše nokte i uništiti završni sloj laka pa zato birajte blage sapune.
9. Svakodnevno nanosite ulje za nokte na manikuru. Na taj način oni se neće osušiti i listati se, ali istovremeno ćete izbeći višak vlage koji negativno deluje na manikir.
10. Nosite rukavice kada perete sudove. Uranjanje noktiju u toplu vodu i deterdžent za pranje suđa najbrži je način uništavanja manikira.
_________________________________________
Za sve koji su zavisni od lakiranja noktiju ovaj tekst im je sigurno pomogao :D
Tako da vidimo se sutra ovo je bio jos #Day  , so see you tommoorrooww <3
xoxo :)

Related Articles

0 comments:

Постави коментар

Thanks for stopping by ❤✌

Омогућава Blogger.